Ивайло Христов
е роден на 8 април 1986 г. в град Ямбол. Завършил е  Лесотехнически университет (ЛТУ), специалност "Ландшафтна архитектура", степен Магистър. В момента е управител на фирма за проектиране, изграждане и поддръжка на зелени площи. Несемеен.

Израснал съм в град Ямбол. Към днешна дата също продължавам да живея и да се развивам тук. Петте години, в които отсъствах от града, прекарах в столицата опитвайки се да се сдобия с познания, които бях преценил, че ще са ми нужни за цялостното ми благополучие. Там, за съжаление на няколко човека и за изненада на много други достигнах степен магистър, специалност „ Ландшафтна архитектура“. За разлика от много колеги и общоприети схващания, никога не изпитах съмнения, че искам да се върна на родното място и да се опитам да „успея“ в нашия град.

Проверих от първа ръка твърдението, което бях дочул, че работа в провинцията има много, но няма кой да я свърши. Малко след като се дипломирах се върнах в града, основах скромна фирма занимаваща се с озеленяване и поддръжка. В момента тя е главното, което увлича моето внимание и се опитвам да се наслаждавам на процеса на развитие.

 

Нямам никаква партийна обвързаност и мисля този статут да си остане и за напред. Присъствието ми в листата за общински съветници се дължи на покана от страна на г-н Ревански, която бе сериозна изненада и безспорен комплимент към мен. Имам наблюдения върху работата му, отношението му към хората и отговорностите. Вниманието, което е показвал към мен и моите скромни ангажименти в съвместната ни работа винаги ми е правило особено добро впечатление. Нямам представа от къде намира време да се занимава с всичко, всеки и по всяко време, но ако впрегне тези си качества в управлението на града със сигурност ще бъде за доброто на Ямбол. Любимата ми част от екипа, който г-н Ревански събира за тази кампания е, че почти липсват хора, които са се занимавали с политика. С по-горе написаното става ясно, че нямаше как да откажа на поканата. Благодаря за оказаното внимание, ще се постарая да бъда полезен и иновативен и разбираем, но креативен.