Валентин Ревански

Общественик, предприемач с богат административен опит, създал 100-ици работни места в Ямбол и областта.

Това е Валентин Цветанов Ревански. Роден е на 25 май 1972 г. в Ямбол, тук създаде семейство, отгледа тук сина и дъщеря си. Никога не се е разделял с родните си корени. Изключително милеещ за България и нейните хора, което се потвърждава от факта, че с парите, които лично е изкарал с много труд в своите фирми, е помагал на десетки нуждаещи се в цялата страна.

Ревански вложи и стотици хиляди лева за издръжката на ямболския баскетболен клуб, на който беше 2 поредни мандата президент. Времето, в което той бе начело на БК „Ямбол”, влезе в златните страници на ямболския баскетбол, отбелязват спортните коментатори, като се основават на факта, че през тези години мъжкият отбор на Ямбол постигна на два пъти бронзови медали от елитното първенство на България. В този период силно се представиха и детско-юношеските формации на БК „Тунджа”.

Освен на баскетбола, Ревански продължава да помага и на други спортни клубове, сред които по лека атлетика, тенис на маса, бокс, спортни танци и др. Влага лични средства и в благоустрояването на обществени терени в Ямбол – площадки за отдих на деца и възрастни и др.

 

Валентин Ревански беше сред инициаторите на референдум с цел недопускането на нелегални мигранти на територията на област Ямбол, който беше подкрепен от над 21 000 души. И въпреки, че през 2017 г. местната власт блокира провеждането на референдума, подписката постигна своята цел – нови бежански центрове тук не са изградени.

 

Всеки гражданин има право свободно да изразява своето мнение, то да бъде изслушано и коментирано. Това е истинската демокрация, убеден е Валентин Ревански.

 

Кандидатурата му за кмет е издигната от „Пряка демокрация“, но е подкрепена и от други политически структури. Изборният кодекс в момента е такъв, че за да се кандидатираш заедно с хората, които застават с имената и делата си зад теб, трябва да си подкрепен от партия.

 

Валентин Ревански обаче остава надпартиен кандидат. „Най-важни са хората, а не партиите“, заявява той и допълва, че е избрал подкрепата на „Пряка демокрация“, защото това е структурата, която най-добре се доближава до неговите виждания и е приела безапелационно Програмата му за промяна и развитие на Ямбол.